KEFÍR

Účinky kefíru

Některé vlastnosti pravého kefíru, zaznamenané podle zkušenosti mnoha generací.

* Uspořádá imunitní systém a zvyšuje odolnost těla vůči nemocem.

* Reguluje krevní tlak, krevní cukr a léčí cukrovku.

* Léčí plíce, záněty průdušek, tuberkulózu, astma, alergie a migrénu.

* Má příznivý vliv na srdce a krev, léčí problémy krevního oběhu.

* Hojí různé ekzémy a všechna onemocnění pleti, vede k vyléčení trudovitosti.

* Léčí ledviny, močový trakt a chrání prostatu.

* Má přímý vliv na hladinu cholesterolu, osteroporézu a revmatismus.

* Podporuje produkci enzymů a léčí slinivku břišní.

* Zlepšuje činnost játer a žlučníku, upravuje produkci žluči, má pozitivní vliv na zánět jater.

* Přizpůsobuje látkovou výměnu, trávení, a léčí onemocnění tlustého střeva.

* Léčí záněty tlustého střeva, průjmy, katary, výtoky, syndrom netěsného vratníku, canditidu a jiné nemoci.

* Obnovuje rovnováhu střevní flóry a žaludečních kyselin, léčí vředy ve dvanácterníku.

* Produkuje vlastní antibiotika, ničí nepřátelské baktérie, léčí vnitřní a vnější záněty.

* Léčí alergii na laktózu a zajišťuje úplné trávení mléčných produktů.

* Vyrábí vlastní protirakovinové složky, předchází metastázám a vede k jejich vyléčení.

* Zpomaluje proces stárnutí, vyhlazuje a vylepšuje pleť, vlasy a uvolňuje svalové napětí.

* Snižuje neklid a deprese, zvyšuje energii a pocit spokojenosti.

* Vyrábí všechny potřebné vitamíny a prospěšné baktérie, potřebné pro každodenní zdravý život.

Výsledky téměř staletého vědeckého a lékařského výzkumu jsou dostupné v záznamech příslušného výzkumného ústavu dřívějšího SSSR. Vzhledem k tomu, že chronické choroby celosvětově ženou do výše výdaje na lékařskou péči, získává pravý kefír na oblibě nejen pro vlastnosti podporující zdraví. Nabízí možnost snížit náklady na zdravotnictví. S rostoucím odporem vůči antibiotikům probíhá intenzívní výzkum pravého kefíru v Evropě a Japonsku. Dosavadní výsledky jen potvrzují zkušenosti generací.


Pravý kavkazský kefír je Evropanům a zbytku světa znám už téměř sto let. Bohužel, přes veškerý výzkum a snahy o jeho komerční produkci se pravý kavkazský kefír dosud nepodařilo vyrábět ve velkém.
Pokud si koupíte v obchodě
"kefír", NENÍ to ten pravý, kavkazský. Pravý kavkazský kefír lze úspěšně kvasit jen doma, v malém množství (1 - 3 l) a jen z pravé kultury.

Pravá kefírová kultura
vypadá jako maličké karfioly a NELZE ji koupit za žádné peníze nikde na světě. Je totiž ZDARMA a pro kohokoli, kdo v ni věří, a kdo ji potřebuje pro své zdraví.

Aby bylo úplně jasno, pravá kavkazská kultura je zdarma, ale posílá se po světě za jednotnou cenu 15 USD, což je cena za poštovného a předchozí péči. Za tuto cenu obdržíte asi půl kubického cm pravé kultury, známé jako "grains" - zrnka, návod k použití a přáni Dobrého Zdraví.


POZNÁMKA
V podstatě existují jen dva druhy pravých "kefir grains" (mateřské kultury) - kavkazská a tibetská. Kavkazská roste do větších "karfiolků", tibetská má menší, ale v zásadě jsou stejné, i když zde patrně mohou být drobné rozdíly ve složení biomasy. Podstatné je, že obojí dělá to, co je zapotřebí.
Vzhledem k tomu, že kefírová kultura je živá věc, je vhodné ji ziskat z co nejbližší vzdálenosti, ne z druhé půlky světa, nebo při nejhorším od nějakého zkušeného zasilatele, který umi grains před odesláním "zpomalit", takže přežijí ve zdraví poštovní proces. S grains by měl přijít i návod (ale není tomu tak vždy, proto ho zde časem uvedeme v češtině). Samotné kefírování není těžké - zrnka ovšem nikdy nesmí přijít do styku ani s kapičkou chlórované vody, s žádným kovem atd., jinak uhynou.


KEFIR MANUAL

Kefir (link na odborníky; A)

© gewo+ 2001